Afleverings - en product voorwaarde

Betaling

 Artikelen dienen betaald te zijn voor aflevering of betaald te worden bij aflevering.

U kunt op 3 manieren betalen:

  • Per bank onder vermelding van het factuurnummer. Het bedrag dient dan vóór op- of aflevering op onze rekening te staan.
  • Contant bij de chauffeur.
  • Vooraf contant of per pin aan de zaak

bezorging

Vanaf een orderwaarde van 300,00 inkl. BTW bezorgen wij gratis in Almere.

Bezorgdag is in overleg met u.                                                                                                               

De chauffeur is alleen, u dient zelf zorg te dragen voor hulp.                                                                                                                 

De materialen worden gelost  naast de auto, op een goed bereikbare plaats op of langs een verharde weg.                                                                                                              

Artikelen dienen bij levering, geteld te worden en gecontroleerd te worden op gebreken.                                                                                                                  

Reklames dienen binnen 24 uur te worden gemeld.

Retouneren

Speciaal voor u bestelde artikelen kunnen retour, maar er wordt 25% handelingskosten in rekening gebracht.

Bij het aanschaffen van teveel producten en hiervan producten retourneren wordt er 25% handelingskosten in rekening gebracht.                                                                                                         

Voorraadartikelen kunnen binnen 14 dagen na levering retour gebracht worden op vertoon van de aankoopbon.

 

Aspecten van hout

Hout is een natuurlijk materiaal met eigenschappen, zoals:

  • Stevigheid
  • Elasticiteit
  • Geluidsisolatie
  • Gemakkelijk te bewerken
  • Natuurlijk karakter
Werking van hout:

Hout zwelt op wanneer het vocht opneemt en krimpt wanneer het wordt vrijgegeven. Een heel natuurlijk gevolg is dat er scheuren en vormingen in het hout optreden. Scheuren door droogte komen vaker voor in palissades. De scheuren hebben geen invloed op de stabiliteit of duurzaamheid van het hout en kunnen, afhankelijk van het weer, bijna volledig sluiten.

Kleur:

Hout is natuurlijk geen plastic. De individuele vorm, kleur en nerf maakt het mogelijk dat na verwerking een natuurlijk kleurenspel van het hout kan ontstaan. Omdat de kleurpigmenten van de keteldrukimpregnering niet gelijkmatig worden geabsobeerd vanwege de verschillende dichtheid van het hout, ontstaat een andere kleurintensiteit, die meestal na een tijdje veranderd vanwege weersinvloeden.

Merg:

De mergbuis is de centrale buis in de boomstam in de eerste booming. Het verschilt van het omgeringende hout: de kleur is donkerder en de structuur is anders. Bij de bewerking van het hout kan dit volledig of gedeeltelijk zichtbaar worden. Deze eigenschap maakt deel uit van de natuurlijke uitstraling van het hout. Soms wordt dit verward met houtrot.

Hars:

Hars op een zachthouten oppervlak is volkomen normaal. Het is zelfs onvermijdelijk. Het eerste jaar na de afwerking kan er hars uit het hout komen.Verse vlekken kunnen worden verwijderd met terpine. Wanneer hars aan de oppervlakte is gekomen wordt het doorgaans snel bros. Het valt daardoor spontaan van het hout af. Het kan ook met een schaaf verwijderd worden. 

Noesten en vlammen:

Deze zijn karasteristiek voor hout en geven ieder stuk hout een ander uitstraling. Noesten maken deel uit van het natuurlijk uiterlijk van het hout en verschilt in aantal en grootte in het hout. Ondanks zorgvuldige kwaliteitscontroles vallen noesten soms uit bij droog weer, kan nooit volledig worden vermeden en betekent geen kwaliteitsvermindering.

Ruwe plekjes en randen:

Zelfs met de grootste zorg in het productieproces kunnen ruwe plekken en schaafbewegingen niet altijd worden vermeden. Ruwe plekken kunnen voorkomen, vooral in het aftakkingsgebied en bij houtvezels die tegen de verwerkingsrichting in lopen. In het geval van een kopafrondingen en dwarssnedes zijn kleine vezelscheuren mogelijk als gevolg van de verwerking dwars op de houtvezel.

Groene vlekken / Impregnatie:

Op het houten oppervlak zijn vaak kleine groene stippen te zien. Dit zijn onschadelijke zoutkristallen die zich aan het oppervlak combineren met hars uit het hout. Na verloop van tijd vervagen deze stippen. Een dergelijke uitbloeiing vormt zich niet net een dompel-impregnatie. Daarom kunnen de zoutkristallen op het oppervlak worden geschouwd als kwaliteitskenmerk; van een zorgvuldige proces middels keteldrukimpregnatie.

Schimmels en blauwe plekken:

Keteldruk geimpreg hout wordt door het proces erg vochtig. Vooral in het warme seizoen kan daardoor meeldauw en schimmelaantasting ontstaan. Deze verdwijnen of kunnen eenvoudig met de hand worden weggeveegd. de schimmels zijn niet van invloed op de kwaliteit en sterkte van het hout. U kunt lichte schimmel verwijderen met azijn of alcohol. Spray laat 30 minuten staan en was daarna af. Zwaardere aangetaste gebieden kunnen worden verwijderd met een huishoudreiniger die chloor bevat. 

Zoutvorming: 

Bij geimpregneerd hout kan het lijken of er zoutvorming aan de buitenkant van het hout optreed. het gaat dan om hars dat door het impregneren een geel / groene kleur krijgt. Deze vlekken verdwijnen vanzelf.

Mini boorgaten:

Deze zijn veroorzaakt door kleine houtetende insecten. Voor het verwerken van de boomstam tot eindproduct zijn deze insecten gedood. Dit heeft niks te maken met houtworm.

gom:

Hardhout bevat gom. Dit is een bruine substantie die door regen en warmte uit het hout vrijkomt. Het kan omliggende delen verkleuren.

Zwelling en schommelingen / dimensionale verschillen:

Een typische houteigenschap is de verandering in volume door vochtabsorptie of uitdroging. Dit kan de dikte en breedte van het hout aanzienlijk veranderen - de lengte slecht licht. Door de beschermde impregneeroplossing te introduceren, wordt ons keteldruk geimpregneerde hout met hoog houtvocht geleverd. Afhankelijk van het weer - zon of regen - ontsnapt het vocht snel of langzaam. In de volkstaal zeggen ze: "het hout werkt'. Toleranties in de houtafmetingen zijn daarom natuurlijk en geen tekortkoming. Omdat hout een natuurlijk product is dat kan zwellen en krimpen, kunnen de in de assortiment vermelde maten een geringe afwijking vertonen. 

Hudson houthandel

Delftstraat 56-58
1324 LL - Almere-Stad

E-mail: info@hudsonhout.nl
Telefoon: 036-5301113

 

Openingstijden

Maandag   Gesloten  
Dinsdag   08:00 tot 16:30 uur
Woensdag   08:00 tot 12:30 uur
Donderdag   08:00 tot 12:30 uur
Vrijdag   08:00 tot 12:30 uur
Zaterdag   09:00 tot 16:00 uur
Zondag   Gesloten  

  

Ho Ho Ho!

Wij van Houthandel Hudson zijn 29 en 30 maart op vakantie. Op 2 april staan wij weer voor u klaar.

 

 

 

Houthandel Hudson, Henk & Colin Wietses.

Wij bezorgen in de middag, vandaar dat wij er tot 12:30 zijn. Personeelstekort.

Bestellingen of offerte aanvragen kunt u doen via de mail: info@hudsonhout.nl

 

Wij bezorgen ook aan huis!